Toto.nl

Published on 3 februari 2018 by kennisbank

Filed under Loterijen

Last modified 5 februari 2018

Print this page

rate 1 star rate 2 star rate 3 star rate 4 star rate 5 star
Your rating: none, Average: 2.4 (7 votes)

This article have been viewed 3922 times

Toto.nl is tot op heden bereikbaar voor Nederlandse spelers.
Logo Toto.nl

Het huidige logo van Toto.nl anno 2018

Toto.nl is een website waar iemand op sportweddenschappen kan inzetten. Hierbij kunnen mensen voorspellingen doen op sportwedstrijden en evenementen. Dit kan kunnen voetbal of dartwedstrijden zijn. Maar ook kan erop andere individuele wedstrijden of teamsportwedstrijden gewed worden. De naam Toto is afkomstig van de totalisator (dit is het geautomatiseerde systeem waarmee uitbetalingen worden berekend). Toto.nl is het merk waaronder de Lotto sportweddenschappen exploiteert. Toto is onderdeel van de Nederlandse Loterij

Wat is de Toto?

Bij de Toto is het de bedoeling dat men sportwedstrijden goed voorspeld. Je kunt een maximum van 9 voorspellingen in 1 weddenschap plaatsen1. Tegenwoordig is het mogelijk om via internet te wedden op de website van dit wedkantoor, waarbij de inleg minimaal €1 per weddenschap is. Ook zit er een maximum van €1000 aan. Het is ook nog steeds mogelijk om via de nostalgische weg een formulier te halen bij de sigarenboer of boekenhandel. Ook is het op dit moment de enige legale manier in Nederland om te wedden op sportweddenschappen. Tegenwoordig is het aanbod zeer uitgebreid en kunnen spelers naast voetbal ook wedden op Formule 1, Tennis & Darts.

Wat win je bij Toto?

Bij Toto winnen spelers pas wanneer alle voorspellingen juist zijn. Het geldbedrag wat spelers winnen is afhankelijk van de quoteringen (winstfactoren). De inleg wordt vermenigvuldigd met de quoteringen die bij de weddenschap horen waar een speler op heeft ingezet. Wanneer een speler een geldbedrag hoger dan €449 wint, is de Lotto verplicht om hierover 30,1% kansspelbelasting over te dragen aan de Staat der Nederlanden.

De geschiedenis van de Toto

De allereerste versie was de voetbaltoto, deze werd begonnen in 1956 door de KNVB. Dit was oorspronkelijk bedoeld voor leden van de bond. De politiek ging hier zich al snel mee bemoeien omdat er al snel grote bedragen in rond gingen. De Minister wilde het allereerst gaan verbieden, maar kwam met een wijziging in de Loterijwet (de voorloper van de Wet op de kansspelen). Sinds dat moment word het georganiseerd door de Stichting De Nationale Sporttotalisator. Toen deze wijzigingen helemaal rond waren, ging er een groot deel van de opbrengst naar de voetbal bond.

Het was de bedoeling om een speelronde van de Ere- en/of Eerste divisie te voorspellen. Tegenwoordig is het mogelijk om via de website op wedstrijden uit het buitenland te wedden. Ook op het formulier staan er wedstrijden uit het buitenland. Men kon bij de sigarettenboer een formulier halen, invullen en inleveren.

Bronnen, noten en/of referenties:

  1. Speluitleg